Dua igek GG tercabut!!!

Posted: April 6, 2009 in Cerita Aku...

Minggu lepasaku ada bermimpi, mimpi gigi aku tercabut duak igek… bila aku tersedar pagi nya, aku terus teringat mimpi ya… mengikut tafsiran org tua, mun tercabut gigi makna nya ada kematian… aku malas nak lalek glak, tp jauh d sudut ati aku memang takut juak… aku polah ilek2 jak, anggap mcm mainan tidur jak…

Pagi tadik (6 april 09) aku bangun tdo nak pegi keja, aku turu dr bilit ke bilik mandi kat tingkat dibah pasya mak ku terus menyampaikan berita sedih pasal pemergian Nek Gaya… Nek Gaya tok merupakan adik kepada nenek sebelah bapak aku… aku rapat n kenal ngan nya sejak aku mula bekerja d sibu dolok…cdaknya diam di sibu… cadak nya lah satu2 nya famili yg aku kenal d sibu… masa aku mula2 dtg sibu, cdak nya lah yg byk nolong aku… ya aku terharu glak…

Lepas aku dengar berita sedih dari mak aku ya, aku terus masuk bilik mandi n mandi seperti biasa… terasa juak hiba d hati aku tp aku sik layan galk… pas mandik, aku iron baju… dlm aku iron baju ya satu2 jak kenangan bersama ngan nenek aku keluar… sik dpt aku nak tahan, mengalir juak air mata aku… tp aku ttp cuba tahan dr di tangga oleh mak n adik ku…

B4 aku turun keja aku sempat klaka ngan mak aku pasal nak g visit umah nenek aku d sibu.. mn bapak aku ajak aku g sabtu tok… mun aku sikda apa, 4 sure aku pegi ari tok juak tek… aku sik dpt pegi sbb aku ada conduct training sampey ari rabu, khamis n jumaat aku ke KL 4 meeting.. memang sik dpt d elak agik dah… tp insyaAllah aku akan pegi sab2 tok…

aku turun keja seerti biasa, tp emosi aku sik mcm biasa… hiba ckit… d opis aku keja mcm biasa…

dlm kol11 aku drive balit ke rumah sbb maok ambik brg utk fittness test petang tok… masa balit ya aku sempat klaka ngan mak aku… mak aku madah atok aku still koma d SGH.. aku lom sempat ngabas juak… pasya aku madah ngan mak aku, “mungkin tok maksud tercabut gigi ariya..” mak aku diam jak… “tapi duak igek gigi aku tercabut” mak aku madah mungkin ya petanda ttg kematian cousin atok sebelah mak aku duak minggu lepas… “tp ya duak minggu lepas, mimpi ya baruk jak minggu lepas..” mak kau terdiam jak…

aku kembali ke opis… dlm kol 12.30pm adik aku madah atok aku yg kat SGH ya ninggal… ya Allah.. nak nelan air liur pun rasa mcm sik dpt… tp aku boleh terima semua tok dengan redha… atok aku tok merupakan “pangkat” bapak saudara kepada arwah atok sebelah bapak aku… aku sik rapat gilak tp kenal…

so, sah lah mimpi tercabut duak batang gigi ya merujuk kepada pemergian Nek Gaya n Tok Lai… mungkin juak kebetulan mimpi… Allahuallam.. hanya Yang Maha Esa jak tauk…

Semoga RohNek Ga n Tok Lai di cucuri rahmat dan d tempatkan dlm golongan mereka yg beriman…

Al Fatihah…

Comments
  1. organik says:

    urm..aku penah mimpi dikejar ular bnyk2…naseb baek bkn dipatuk…ape maknanya???

    • zaidiord says:

      kalaun d patuk ular maknanya, jodoh nak sampai… kalau d kejar… errmmm… d kejar jodoh kot.. huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s