Mesti TONTON!

Posted: March 26, 2009 in Cerita Aku..., Liburan

race_to_witch_mountain_film

Race to the witch mountain…. sapa suka nangga cita sains fiksyen, wajib tonton cita tok… yg minat humor pun d galakkan juak nangga cita tok…

Sebenarnya last week gik kmk org nak nagga cita tok, rabu lepas, balit jak aku dr ke ja terus aku terus aku ke RTM (opis eida n iffi) kmk org plan nak nagga cita tok lah tek… aku ninggal keta kat RTM, pasya numpang keta eida sbb aku g kepak juak, travelling kat sadong jaya (org dolok nunggah pendam) ariya tek…

Dengan perasaan penuh teruja kmk 3 terus ke star nak beli tiket awal… zul, yus n fz akan menyusul kemudian, so kmk 3 beli lah tiket dolok. Kak beli tiket tek kmk 3 g mkn kat mcd jln TAR sia, movie start kol 8.45pm kira g sempat lah…

Pada masa yg sama paduhal kat d bah ya, golongan berbangsa cina tengah berarak, sik sure juak aku perayaan apa… yg pasti nya bayak lori2 yg d hias dengan lampu kelip2 n ada perempuan yg ala2 bidadari d dlm nya… tarian singa nang wajib ada lah… colok sebesar rumah pun ada d arak juak… perayaan apa ndak ya kah… ktk org tauk jak nak, tokong cina ya kan nang berdepan n bersebelahan ngan star, nang penuh jak area ya…

time mkn kat mcd ya nang jelas lah mata nangga perarakan ya… bising boh padah agik lah… ya lah keunikan hidup berbilang bangsa….

Zul tek mula2 nak jumpa kmk org d mcd, nangga keadaan jln yg semakin jem, kmk org suroh jak nya ke star terus… bergerak lah kmk 3 dr mcd ke star… mun di kira jarak ya, less than 10 mint pun boleh sampey, tp d sbbkan perarakan ya tek jln nang pack giler… kmk org try lah guna bermcm2 jln nak ke star sia tp malang nya semua sik berhasil… zul dah d star dah… yus n fz pun terkandas dlm jem…

paling menyakitkan hati… kmk org dah dpt menembusi jln2 yg jem ya, bila sampey jak depan star… JLN DITUTUP!!!! aduh… punah terus harapan… jam pun dah kol 9, so kmk decide utk cancel jak nangga movie wpun tiket dah beli… call zul suroh turun balit n jumpa d java juices skali ngan yus n fz… huhuhu… kesian kan….

TAPI…..

semua nya terbalas mlm td… hehehe… kol 8 eida agak aku umah, pasya kmk 2 gerak g ambik zul kat koperkasa… dlm 8.40 kmk org sampey d star… movei start kol 9.. huhuhu.. cepat2 lah kmk org berbaris tek… rozai, mizi n azie pun dah ada d star ya juak…

kesian nya yus ngan fz sik dpt join sbb cdak 2 ya keja awal the next day nya… hiffi lom balit juak… stella n da geng pun sik dpt join sbb ada keja mok polah…

yg malang nya juak… sit almost full, yg tunggal 1st n 2nd row jak… 2nd row pun 3 sit jak… sedih kan… tp demi membalas dendam sebab sik dpt nangga last week, aku zul n eida ambik juak sit kat 2nd row ya… rozai, mizi n azie narit dirik sik maok nangga… takut selauk geruk.. huhuhu…

berbekalkan popcorn, pepsi, soya n mineral kmk 3 melangkah ke movie hall 2… buat pertama kali nya aku nangga wayang d sit yg begitu depan… tp d sebabkan sit kmk 3 ujong, sik juak melungak glak rasa.. ok ok jak..

menonton…

Jln cerita nya simple tp interesting… d selang seli ngan lawak spontan… menghiburkan lah… dengan lagak aksi yg mendebarkan juak… nama pun cita WALT DISNEY… mestilah sesuai d tonton oleh semua lapisan masyarakat…

mun aku nak berik sinopsis cita tok, sik suspen gik mun ktk org nangga klak…

so ktk org tangga lah sendirik k…

šŸ™‚

abis movie kmk 3 lepak mkn kat wfront n meet ngan cdak stella, momo, cello n made… makan sabil sembang2… G-T ya nang ada jak benda maok d tetak nya… huhuh.. kesian nya, made cello n stella sik sempat mkn sbb order lambat sampai… terus cdah suroh tapau jak… dah lah muak waiteress ya menjus jak… mcm sik aok kerja jak… huurrmmmm…

12.00 mdnt, kmk org chow…!

Comments
  1. organik says:

    lom bekesempatan lgik kamek mau nangga citer tok…bz bah minggu ni…jelesnya…mau nangga jugaa……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s