Wedding Faiza….

Posted: March 19, 2009 in Cerita Aku...

Last weekend aku ke Miri dr Sibu… aku ke Sibu on 12 march atas urusan keja lah… 13 march aku ngan mat, bob n ejad pergi ke Miri dari Sibu utk attend wedding Faiza…

kmk org berangkat dr sibu dlm kol 4.30 ptg lah… k keta Pesona baru apis.. hehehe keta ya baruk jak kuar sehari aku d gasak kmk org ke Miri… Mat yg drive lah… kmk org ikut saja… perjalanan nang slow lah sebab keta baru nak, lom abis ‘pantang’ gik. mantain 80 km/j jak… ktk org byg kan… huhuhuu…

almost midnite juak lah kmk org sampey, becarik ngan otel gik… nasib bait sik full gilak otel, takut juak sebenarnya sebab time cuti sekolah ya bah… kmk org stay kat boulevard inn kat belakang bangunan boulevard… baru juak lah otel ya…

bilit pun tinggal 2 igek jak kosong, sigek famili room, cgek gik nak ada duak single bed… kmk org nak ambik famili room tek, muat bah mun 4 org tp yalah…. banyak songeh gik touke ompuan ya… sik boleh masok empat org indah… Muat bah.. nang maok untong ajak… jd terpaksa lah kmk org ambik 2 bilit ya… aku ngan mat, bob ngan ejad… dah masok bilit kekepakkan alu tdo… yg aku sik puas ati, terit jak madah ada wireless… ada nang ada tp slow nak mati leput… kat bilit aku ngan mat langsung sik dpt… bilit bob dpt tp sebar jak… mcm sial jak…

14 march… hari bahagia Faiza n Azizah… congratulation… Selamat Pengantin Baru… Moga d kurniakan cahaya mata yg comel2 n berkekalan sehingga hujung nyawa… amin…

kol 8 gik ejad dah gerak… mcm biasa lah aku bgn paling last… hehehe.. kemas2 jak terus kmk org ke lokasi perkahwinan faiza ya tek… kat Dewan Serbaguna Masjid An-Naim Lutong Miri Sarawak… sik susah glak lah nak ke tempat tok tp, sesat juak lah ckit… hehehe… maklum lah tempat urang…🙂

Sampey2 jak kmk org… org dah tertangga2… ney ndak nya, muka sik d tauk urg, hahaha….

aku nangga cara org ctok pengilan ada lain ckit lah mcm d kch… selalu ada meja panjang n kerusi  nak, tok susun atur nya mcm org nak dengar ceramah… bkn pelik tp aku sik biasa bah, abru 1st time nangga nak kedak ya, tp interesting juak lah… sik make seperah, k buffet style… org puan belah kanan, laki belah kerek…

org sik berapa rami glak lah, time kmk org dtg dlm kol 10, cdak gik berjikir… tengah2 org berjikir tek dtg lah keta pengantin… wah.. berseri seri jak muka cdak duak ya dlm keta… errmmmm…. yg kesian nya, pengantin sik boleh keluar dolok sbb org gik berjikir, d suroh round dolok sampel kol 11… tedah… hehehehe…. bekaus ajak lah nyawa nyaduak ya dlm keta…

14032009_0042

abis org berjikir tek, baruk lah cdak duak lah boleh kuar… diiringi paluan kompang… heheheh

faizas-wedding1104

masok lah pasangan mempelai d iringi irama kompang ke dlm dewan untuk bersanding d pelamin yg dah d hias kacak… sama kecik sama padah cdak duak ya… so sweet…. hehehehe….

14032009_007

tetamupun d persilakan mkn… kmk org nang dah kelaparan, skip bfast bah…  mkn nasik minyak gik ya… huhuhu… lamak juak dah aku sik pengilan n mkn nasik minyak… tp aku sik dpt mkn byk glak sbb sik bfast n perut dah masok angin… mknlah ala kadar jak…🙂

14032009_008

14032009_010

dah nama ala buffet nak, berbaris lah kmk org tek… yg aku kesian nangga org tua bebaris juak… lain gik miak kecik nak sukati jak nyelinap masok dlm barisan… errmmm… kesian juak nangga org tua mkn tanpa meja… betahan k tapak tangan jak mkn… mungkin nang dah selalu kedak ya kali… kita tok yg sik biasa memnag rasa pelik ckit.. huhuhu…

faizas-wedding11051

pengantin pun mkn juak… cdak pengantin sik lah mkn buffet, sidak nya ada d idang mkn… nama jak Raja Sehari tek nak.. huhuhu…

Pas selesai pengantin mkn baruk lah sesi bergambar… hehehe… kmk org pun sempat bergambar ngan pengantin juak k kenang kenangan…

Kejap jak majlis ya… dlm kol 12 cdak dah bekemas n nyusun kerusi… kmk org pun beredar balit….🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s