Karaoke@Sibu

Posted: March 13, 2009 in Cerita Aku..., Liburan

Aku baruk jak balit dari karaoke tek… aku kat sibu time tok ada kerja… baruk juak sampey tengahrai td (12 March 09). Biasa mun aku d sibu tok aku stay umah member aku. Umah bob atau pun umah Mat.. sik jauh jak umah cdak duak ya… lat sebuah rumah jak.. huhuhu…

Mun aku dtg ctok mcm jak aktiviti d rancang oleh bob ya… wajib pegi, karaoke n bowling… masa aku keja d sibu dolok ya lah aktiviti kmk org.. hehehe…

Kamek org kuar dlm kol 8 mlm tek, mula2 neman kak Nora pergi Parkson meli hadiah k berik nagn Faiza.. lusak Faiza nikah ngan pilihan hati nya.. lupak indah aku nama miak ompuan ya.. wedding nya kat Miri… Pas meli hadiah tek, kmk org pegi lah tempat karaoke ya tek… tempat baru lah, cak bob pun baruk 1st time juak try karaoke sia… sebab sibu tok sik byk gilak tempat karaoke.. port biasa kmk org kat Club Mas rah Tanahmas jak.. tok lah nak try tempat baru tek…

mr-fuzz-image-1090

5 org kmk org semua nya… Mat, aku, Arpia, Bob n Kak Nora… kat debah tempat karaoke tok ada tempat makan, sri meranti nama nya… so, memandangkan kmk org tok belum mkn so kmk org oder lah dr debah suroh nya anta tempat karaoke ya… sapa company bah, ya nya saik lalek glak….

Bilit nya boleh tahan lah besar, can fit up to 10 person lah… kmk org ambik pakej RM200… Pakej tok termasuk 3 jam karaoke, 12 tin minuman, ayam panggang sikok, sayur campur n sup… berlagu sambil mkn lah… tp kmk org ada oder mknan lain juak tek k nambah.. lapar bah lom mkn mlm gik…

kmk org start kol 9.45 pm so maksud nya abis kol 12.45am.. ok juak lah…

mr-fuzz-image-1091

berlagu lah kmk org sambil mkn2… barang semua barulah, tempat baru lah katakan… huhuhu.. TV plasma 42 inch, sofa L shape fabric, computerise karaoke system n sound pun not bad… lapi sayang nya lagu sik update glak… tp ok lah…

berlagu lah kmk org tek sepuas2 nya… kak nora n mat balit awal ckit dlm kol12.30am mcm ya… kmk 3 jak yang neruskan… tp bkn nya lamak gik pun…

bila masa nak mayar tek nak, nak mayar k kad credit… tp malang nya sik nerimak kad credit indah… terit jak tempat baru tek… nasib bait juak ada cash… uhuhu.. sik mahal ney lah.. karaoke campur ngan mkn tek RM230 jak… kita puas ati juak lah…

nak d jadi kan cerita, pas kmk org bayar tek, g nunggu nya balit duit… sambil ya pekerja cdaknya ngemas bilit nak kak pakey kmk org tek… tiba2 salah seorang pekerja nya madah ngan tauke, aku pun sik pasti tauke kah spa nak d tunggah miak ya tek, kita tauke jak lah… nya madah sofa berlubang kenak rokok…

pelik da juak, dah nama tempat kdk ya, apa nak d eran… wai’ma pun sofa ya baru, perlulah ambik risiko… terus org ya tek mdh ngan kmk org… terkejut lah kmk org tek… tangga aku tek, bkn nya lubang macam ada lepak bulat jak…

alu kamboh lah cdak ya tek… call ngan big boss indah nanyak apa patut polah… sik kan lah nang nyuroh kmk org nganti sofa ya!!! kacak muka!!!

kmk org nang sik puas ati… tempat sofa nak d padah nya kenak rokok ya bkn nya ada kmk org merokok d sia.. Kak Nora dudok sia.. Kak Nora sik merokok bah… nang mustahil!

Aku sik puas ati, ku check agik sofa ya… palit ku ngan air liur sikit… yah! ilang bekas ya tek… nya macam cecair makanan yg tumpah bah, kerin atas sofa ya na ninggal bekas bulat… kamboh jak cdak nya nangga bila ku mdh kdk ya…

pelik2 jak mata cdak nya… nang bodo cdak ya!!! mun rokok dah lah belubang…

pasya baruk lah tauke nya tek mdh, its ok lah… apa nak ok! nang sikda apa2 bah… saja ja nak kamboh n carik pasal…

hahahaha… yg paling lawak nya, aku ngelap bekas nak kat sofa ya k air liur, sidak nya sik tauk… pasya semua megang tempat ya tek… maksud nya, semua cdak nya megang air liur aku… gik rasa!!!!

Nak berbisnes tp sik berani ambik risiko, mun takut sofa ya rusak, k kerusi kayu jak gak..!!

errmmm… pelik2 jak.. dah sattle ya terus kmk org balit… ngerepak kmk org dlm keta nganang kebodohan cdak ya…

macam2 jak… hhrrmmmm….

Comments
  1. Arm says:

    Hahahha…Lawak da jak cerita ktk time karaoke tpt ya tek. Kmk tetak seorg dirik baca. Hehehe. Next week insyallah kmk balit Kch. Hope dpt jumpa ktk.

  2. Stella Tiong a.k.a g-t says:

    hahaha…zai nang melampau juak kei liur..kmk paling suka mun ktk cerita lam blog tok..cerita melampau..sampey glak cerita ya…tetak2 baca…hahha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s