Weekend yg HEBAT!!!

Posted: January 29, 2009 in Cerita Aku...

23 hingga 27 Januari 2009

23 Januari… Jumaat...

Seperti biasa aku g kerja… masok kol 8 balit kol 5…

Segala nya berjalan mcm biasa jak, seperti hari-hari bekerja yang lain. Sebenarnya sikda apa2 plan utk mlm nya…

ptg ya, epi ada madah nak ajak share open bottle tp aku madah aku sik minum n still berpantang… mun stakat lepak d club n layan muzik bersama segelas cola no problem aku mdh ngan nya… so, kmk org sik decide apa2 lah… balit keja aku terus ke rumah.. mcm biasa, letih n kepak.. aku rehat kejap d sofa sambil nangga tv..

errmmmm… terasa kebosanan nya… “tet tet” sms aku bunyi, epi sms madah nya boring juak… aku inform daneal nak ajak kuar sama juak… rasa nak jln2 jak… bekemas lah tek… huhuhu… aku ambik epi, pasya ke sukma ambik daneal… seperti biasa lah tugas ya tek..😉

daripada jln sik tentu pasal, kmk org pegi lepak d club.. masa ya cousin epi join juak… vouge gik miak ya… kat club kmk org betemu ngan Adam n Adi.. so kmk org lepak sama lah… enjoy juak lah… sama merah indah baju kmk 2 daneal.. mentang2 nak CNY… huhuhu..23012009_006

23012009_003fun juak lah mlm ya… tambah riuh gik ngan adam n adi.. mula2 nang sik bebunyi adi ya… baruk2 kenal juak lah katakan.. tapi… huhuhu…

dlm 1.30am kmk org kuar dr club n pegi makan n minum2 kat alif hotel sia, kedong cousin epi tek keja d alif hotel… nya lah yg belanja mlm ya tek… hehehe… ber6 kmk org semua nya… adam n adi join kmk org balit juak…

24012009_00224012009_00424012009_005mlm yg bosan menjadi mlm yg fun, tp sik lah fun gilak… lepas ya aku anta daneal balit n anta epi, adam n adi…

aku balit umah d melayari mimpi yg indah… zzzzz….

24 Januari… Sabtu…

errmmm mcm biasa lah… bila dah tdo akher n sik keja ingatkan nak ngando tek… huhuhu… pagi aku d kejutkan dgn suara kakak aku… buka2 mata jak, nya dah d dpn pintu bilit aku nyuroh aku bangun… lemah nyawa… ilang jak dr pandangan amata aku sambung gik tdo.. hehehe… sik smapey pun 30 min, baruk nak nyambung mimpi… ada gik knk kejut… tension aku!!!

paduhal tek atok aku ada d dibah… nya nyuroh aku bgn neman atok aku beloya… nya tek nak keja… errmmmm terpaksa lah juak aku bangun… ish… parents aku kuar g market.. biasa lah ari sabtu beli dak sayur ikan bah…

beloyar lah aku ngan atok aku tek sambik ternguap nguap… eran jak org tua ya nangga cucuk nya tok.. huhuhuhu… aku dah apa plan nak kuar juak sebenarnya… nak g servis keta tp petang2 klak lah..

pas mak aku dtg, hehehe.. apa lagi aku cabut lari ke bilit gik… try nak sambung tdo… besh eh… tp malang sik sampey berjam pun.. lom sempat nyenyak pun, baruk tdo2 ayam kata org… mak aku dah nunggah makan… adoi… mesti ktk org paham perasaan aku nak… huhuh… “mkn jak ktk org dolok mak…” kata aku tek… hehehe.. sambung lah aku tdo… tp sekali lagik!!! bapak aku nait n ngerak aku… nya madah atok aku nak berehat pas mkn b4 nya solat… aaaahhhhaaaaiiii…. terpaksa juak aku bangun n turun ke dibah… kedong mknan gik terhidang aku terus menyantap…

pas mkn aku lepak2 lok nangga tv, ada ulangan raja lawak… dlm kol 2 aku mandik… nak kuar tek nak.. hehehe… pas mandik aku sms daneal suroh nya be kemas… daneal tok mun sik dpadah awal… errmmm.. kita gik bertunggu nya mandik n bekemas… nang anton kata org tua… dlm kol 3 aku kuar…🙂

dlm kol 4 kedak ya aku sampey d tempat servis keta tek… nak nama cha ya nun alep tok owh…. nak raya pun cdak gik bukak kedey juak, tp mun cdak sik bukak susah juak kita2 tok… aku tukar minyak itam n alignment taya… dkt nak sejam juak lah aku d sia… cdak epi, adi, adam n eida dah kuar juak… cdak main bowling… kaktok jumpa kmk org…🙂 ada plain baik punya mlm tok.. huhuhu…

kmk org berjumpa ngan cdak eida tek kat belakang parkson… eida gik main bowling, so just pick up epi,adam n adi… kmk org pegi lah mkn ayam penyet d Barok… eida tek mkn ngan kwn nya…

hahaha.. masa hampir tiba.. dlm kol 7 lebih kmk org berjumpa kat POP WAVE! karaoke time.. hhihihihi…

rm28 per person… 8 pm til 2 am.. murah nak? plus 2 drinks n snack…

puas lah kmk org belagu terkiak kaung sia… sampey nak ilang sora.. byg jak… 6 jam ya bah… huhuhu… tp berbaloi lah… fun glak2.. apa gik daneal mengeluarkan sora nya yg pelbagai ya… sik kerin gusik kmk org tetak… daneal lucu kowh! hahahaha…. tp eida balit dlm kol 12am, ompuan ney boleh balit akher glak… ilang lah teman duet kmk org.. huhuhu… kmk org teruskan juak melalak tp 30 mint b4 2 kmk org dah mengalah… kepak serakak belagu… perut jd lapa gik… hehehe… b4 balit kmk org stop meli burger lok kat wfront sia… nang kepak n best lah..🙂

25 Januari… Ahad…

sik lah akher glak bangun.. dlm 10 mcm ya… bangun2 perut dah lapar.. hehehe.. nak alah2 jak mkn owh… tp sik juak jd ke badan… janji sihat!🙂

dlm kol 11.30 kdk ya aku kuar mkn ngan epi adam n adi.. g bunda… aku seperti biasa mkn ayam penyet.. d bunda kmk org jumpa nor n cousin nya.. alu lah lepak mkn sama… beloya2 juak tek…

sik lamak glak lah, dlm kol 2, kmk org chow…

d rumah, aku lepak2 beloya ngan parents sambil nangga tv.. atok kau pun gik ada d rumah juak.. tedah org tua ya, nya sik nyaman dudok renah… kejap2 angkat nya bejalan dr dapor ke luar rumah… sik tahan nya dudok renah jak… errmmm nama dah biasa bekerja bah…

kebetolan ptg ya juak “wa” ku datang… “wa” ya gelaran anak buah kepak pakcik/makcik paling sulong, sik kita belah mak atau bapak lah… tok “wa” belah bapak ku…. datang utk ngabas n beloya jak…🙂

cuaca d kuching tok, seperti biasa lah time2 CNY, ujan sik berenti2… errmmmm… tapi ari tok tek mendong n kadang2 hujan renyai lah… kmk org lamak dah plan nak ke beach sebenar nya.. so harap2 cuaca mengizinkan lah..

dlm kol 4 mcm ya aku kuar ambik epi, adam, adi n daneal nak ke beach… time ya hujan renyai2… kmk org gagahi juak lah… huhuhu… harap2 sik lebat lah… sebenarnya plan nak ke damai beach tp dah cuaca kedak ya, ke pasir panjang jak lah… epi bukan main gik embak suar mandik indah.. nak mandik lah tek.. uhuhuhu…

sampey2 sia ujan sik juak berenti… tapi renyai2 jak lah.. batal lah niat epi nak mandik tek… kmk org just lepak2 n jln2 jak sia… apa lagik! bergambar lah… huhuhu…

25012009_002 25012009_003 25012009_010 25012009_017 25012009_019 25012009_032 dsc04618 dsc04639 dsc04649

hehehe… best ada jak, wpun hujan renyai2… segalanya jadi… mun mok nangga gambar gik, g kat facebook aku…

dlm kol 6 lebih ckit lah kmk org gerak dr sia… b4 balit kmk makan kacang ais kat sukma ria.. hehehe.. ari ujan pun maok makn kacang ais juak… daneal yg ingin mkn sebenar nya… huhuhu :p

lepas ya… aku anta daneal balit… b4 aku balit… aku lepak umah cdak epi n adam.. nangga cita merah itu cinta… cita indon.. byk kelaka jak cita ya.. uhuhu.. sik abis ku nangga alu ku balit.. b4 aku balit aku g KFC jap mok mkn… lapar… hehehe… KFC kat matang sia bah..

on the way aku balit ya aku rasa cam lain jak keta aku… mala jak lari ke kiri… errmmm, maka aku dah kak molah alignment… kenak owh… sik juak aku terpk apa2 tek…

awal aku blt, dlm kol10 dah d rumah… kepak juak asa bdn… dpt tdo awal n lamak ckit… nite… zzz…

26 Januari… Isnin (cuti CNY)

aritok aku dah ada plan ngan Afifi nak kuar sama… daneal join skali lah… kmk org sik lah kuar awal pagi… dlm kol 2.30pm aku kuar g ambik fifi… aku still juak rasa cam pelik jak ngan keta aku tok… maka kak molah alignment knk nya lari kuat glak… errrmmm… sik juak aku lalek tek.. jln jak lah..

rumah fifi pun sik jauh glak.. kat hamimas sia jak…

sampey jak aku rumah nya aku nunggu lah nya kuar tek… then nya bukak pintu keta… ktk org tauk apa benda d padah nya… “rozaidi… taya keta kitak pancet…” aku ingat tek pancet ckit2… kuar lah aku nangga… ya ALLAH!!!! patut lah mala jak lari keta aku tek, ya paduhal…

tayar depan tempat penumpang… ingatkan sigek jak pancet… rupa2 nya… 2 igek… tayar belakang sebelah kiri pancet juak… duak2 belah kiri… aduh!

patutlah… errmmmm…. dari pengamatan aku, tayar ya sik pecah lah… maybe berlubang ckit jak…

so, terpaksa lah k keta fifi… keta aku tinggal umah nya jak… teruskan juak lah perjalanan kmk org… kmk 2 pegi lah ambik daneal, b4 ya g umah fifi nak sigek gik… neman nya ambik barang…

mula2 kmk org pegi mkn… g spring ingat nak beli cap quicksilver tek tp tutup indah… so kmk org mkn kat sushi king jak… sambil mkn kmk org beloya-loya… lamak juak dah sik kuar sama ngan fifi… n mula lah adegan ber gambar… huhuhu…

26012009 26012009_001 26012009_002rangkak ada jak rupa daneal mkn… huhuhu…

dan kisah bergambar sekali lagi bermula d carpark spring ya… huhuhu…

26012009_007 26012009_008 26012009_009 26012009_015

sesi bergambar sik abis d sitok jak… cdak duak tok nya bergambar agik… so kmk org pegi lah ke taman sahabat… huhuhu…

26012009_020 26012009_021 26012009_025 26012009_039 26012009_043 26012009_044

ada gik sebenarnya gambar kmk org… mun mok nangga visit my facebook k… pas taman sahabat, kmk 3 pegi bowling kat riverside… eida, adam, adi n epi dah nunggu d sia… kmk org main satu game jak… neman eida jak bah.. huhuhu… aku lah menang game ari ya… hehehe…

pas main bowling kmk 3 ingat nak pegi wayang tp sikda cita best… aku malas nak balit akher glak sebab aku nak tukar taya keta aku yg bocor kat umah fifi ya… errrrmmmm… b4 balit kmk 3 lepak kat waterfront sambil minum n mkn french fries…

sampey jak umah fifi aku dah bingung nangga keta aku.. duak2 taya pancet… errmmm… mun sigek dpt juak tuka k tayar spare…

aku ambik keputusan tukar tayar depan ngan tayar spare… aku ingat ada lah bantuan tek…. daneal kah nak nolong… rupa2 nya… aku osrang jak berempas pulas.. tp sikpa lah, memang keja lelaki n bukan susah ney juak nak… huhuhu… pas tukar taya depan, aku ajak fifi neman aku g petronas untuk check taya ya tek..

sampey d petronas, aku try pam tayar tek n alirkan d bawah air… ternyata ada lubang… tp sik besar glak lah.. alus jak, mcm pakuk alus… kmk org sik tauk nak molah kedak ney… jam dah nak kol 11… errmmm… tauk sik apa d polah kmk org… hahahahaha.. nang sik masok akal… tutup lubang ya ngan salotep…. salotep nak biasa ya bah… uhuhu… lucu ada juak… k lah sementara, sak angin sik keluar.. konon nya tek

sampey d rumah fifi aku tukar gik tayar belakang ya… yg bocor aku simpan dlm bonet n yg bersalotep tek aku engkah d sia… k sementara utk aku sampey ke rumah jak…

sekali lagik aku trekial kial nuka taya sorang sorang sambil nengar fifi n daneal beloyar entah apa2… sabar ajak aku… its ok juak lah.. i manage to handle it by myself…

mun ktk org maok tauk, sebenarnya aku ngan daneal nak join eida ngan cdak epi ke club gik lepak tok.. aduh… sebab dah janji tek nak.. aku ok juak lah… aku drive lah balit tek… sampey d umah, cdak eida dah nunggu… aku tukar baju jap, kemas ckit2 n spray minyak wangi pasya turun gik… huhuhuhu… kepak nang kepak lah…

kmk org g ameobar gik… layan lagu n enjoy ngan cdak eida… dlm 1.30 kmk org chow sbb ameobar mmg close dlm masa ya… huhuhu… daneal berik plan ke rentap gik… ok juak lah… ekot jak..

sampey d rentap, ada org madah ada polis nak serbu, so kmk org jak lepak2 kat carpark sambil ambik2 gambar… hehehe… dah sikda modal gik bah… huhuhu…

27012009_002 27012009_004 27012009_010 27012009_011 27012009_012

mlm ya kmk org semua check in kat horbour view… dah kepak2 tek nak… b4 balit hotel, aku request beli burger… sebab lapar glak.. hehehe… d otel kmk org sempat gik beloya2 b4 tdo… best bangat!!!!

27 Januari… Selasa…

ari tok pun masih cuti CNY juak… cuaca ok2 jak, ujan pun rintis2 jak….

b4 kmk org check out… kmk org bergambar lah puas2 kat bilit ya… thanks eida!!!

27012009_028 27012009_040 27012009_041 27012009_049 27012009_063

tok sebilangan jak drpd gambar2 ya… huhuhu…

pas check out kmk org g mkn kat area batu 3… aku sik ingat juak nama kedey ya… sik tauk bah siney nak g gik… kedey banyak tutup juak…

tok aku nak bercerita ckit pasal kedey ya… errmmm bkn nak nganok lah…. mkn nya bkn lah sik nyaman, biasa2 jak lah.. aku mkn nasi briyani ayam, cdak lain ada kedak nya mkn nasik campur… tengah2 org mkn nak, nasib bait time ya aku dah abis mkn… tukang molah roti canai ya curah air kat pan k nya molah roti canai yg thg panas n lap k kain… ktk org tauk apa jadi… keluar lah satu bau yg pelik n tengek… mcm bau t_ik ada juak… aduh… kesian cdak lain yg tengah mkn… alu stop mkn… kempang ati ada jak… aku rasa kain nak k lap ya berbau… coba lah tunggu2 lok… nasib bah kedey lain tutup… mun sik ndak ku betah nak masok kedey ya.. sayang aku sikda ambik gambar kedey ya…

dari sia kmk org terus g visiting CNY umah cikgu fav aku kat batu 9 sia… sejarah aku ngan cikgu tok eh, tok adalah tahun ke 10 aku visiting umah nya… sikda penah miss…. hehehe… kueh umah cikgu tok nyaman2 belak… nya pandey molah kek bah… best… dolok time aku g study ada ku dpt ang pau… tok aku dah keja sikda gik dah… hehehehe…. tapau limo n gula batu indah kmk org… tp standard lah ya nak? huhuhu…

kmk org teruskan aktiviti cuti CNY… pas balit visiting, kmk org g nangga movie “bride war”. cerita bimbo bak kata daneal… lucu cita ya eh.. kmk org sampey betepok tangan indah dlm pawagam ya… kuatan asak ati tek… eran jak org lain nangga… huhuhu… best lah cita ya… mengisahkan tentang betapa utoh nya sebuah persahabatan… walau mcm ney pun yg berlaku… frendship antara cdak 2 sik kan terputus… huhuhu… 3 star!

b4 eida ngan ta kmk org balit… kmk org lepak lok d scr matang jaya sia… minum2 n beloya2…

puas glak rasa weedend tok tek… happy n fun… !!!!

adios…

Comments
  1. Stella Tiong a.k.a g-t says:

    bila gik mok engkah story mek org?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s