Port & Grill Steamboat

Posted: January 20, 2009 in Makan Place

dari pengalaman n pandangan aku lah….

kedey tok located kat heritage garden… mun dari pasar nampak kedey tok tepi jln sebelah kerek kat jln dr satok ke PJ sia… b4 shell station…

tempat nya ok, agak startegik juak… sik tepi jeraya glak…

decoration kedey nya menarik n agak cozy… aku suka mun tempat mkn yg cozy2 tok… bet nak ilek2 lamak2 bah.. huhuhu… ya lah yg menarik minat aku try mkn kat sitok…

aku mkn kat kedey tok ngan 2 org kwn keras aku… epi n daneal…

balit keja terus ke sitok.. kelaparan.. huhuhu… lamak juak dah nangga kedey tok tek… ya lah nak melepaskan niat nak try…

aku order mee hongkong, epi order tomyam n nasi puteh, daneal order ayam kunyit n nasik puteh juak…

air nya, ice lemon tea, ribena sprite wf laici n air teh+nescafe (sik ingat nama air ya)

dr segi presentation makanan nya agak menarik lah… boleh menaik kan selera… tambah gik nak perut lapar… huhuhu…

Rasa? errmmm out of 5 aku berik 2.5 jak…

tomyam sik kaw, cam cair jak…

mee hongkong cam terlebih masin n bukan nya masam…

ayam kunyit, ayam cam over cook jak… hehehe…

air nya ok lah…

price..? hahaha…

makanan nya yg ala carte ya RM 5 ke atas… ktk org pk lah sendirik, bebaloi kah sik? huhuhu…

sitok nang ada steamboat tapi nya sik macam nak dekat hornbill atau margenta ya… sitok nya ikut pakej, RM 39.90 utk 2 ke 3 org… nya sediakan dak ayam n bhn2 sreamboat ya cukup2 utk 2 3 org lah… sik dpt pilih2 mcm yg kita makn steamboat selalu… Mun RM 39.90 utk 3 org maybe berbaloi lah tp bergantung juak ngan brg mkn nya…

tok just pandangan n pendapat dr pengalaman aku lah…

tempat nya nang ok juak lah k ilek2…

selamat mencuba!

🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s