Malang Sik Berbau…

Posted: January 13, 2009 in Cerita Aku...

samekom..
kmk nak besusey ckit tok pasal kejadian2 aneh yang telah terjadi
huhuhu…
aku tok nak d padah laju glak drive sik lah juak..
biasa2 jak.. ada gik nak laju gik dari ya..
tp mun d jeraya aku jgn d cabar… mun ada keta nak terperes-peres sebelah aku ya… biuk lah nyawa ku.. ingga ada juak, asa nya jak yg ada keta.. du nak… wapun aku makey kelisa jak tp ya lah nyawa aku n kesayangan ku… huhuhu…
ya lah tek.. mun d cabar org d jeraya maok juak aku.. apa lagik.. ku pecut ku keta yg asa best ya tek..
tp in control lah.. sik juak aku berani glak.. asalkan ati aku puas jak..
๐Ÿ™‚

nak d jagikan cerita, 30 dec ya tek aku keluar tengahari(lunch hour) nak ke maybank kat sp sia.. aku malas nak ke maybank satok… jam jln satok ya…
cuaca pun renyai2.. jln basah juak…
nak d jadikan cerita tek.. aku nak masok jeraya sebelah merdeka palace ya.. tetiba jak dari belakang aku tek ada van pelancong (nak nama matahari ya) ngendel aku.. dah lah sebelah aku ada kancil… nang pu**mas juak van ya… apa agik aku tek.. dengan hati yg membara ku pecut van s**l ya tek.. bila dah nak turun bukit ya aku berjaya… yes!!!! tiba2.. time aku n corner… entam oleh jln licin, taya aku mcm hilang kawalan alu molah drift kat dpn van ya…
n stop dpn divider.. nasib bait lampu merah n sikda keta… begegar juak lah palak lutut aku…
van s**l ya tek alu blah.. nasib bait nya ngelek juak…
nang nasib… rim aku jak calar ckit.. cikit jak….

start dr ari ya lah aku becarefull drive..
tp aku nang bcarefull driving.. huhuhuhu…

tp kata org.. ajal maut d tangan tuhan bah…
4 jan 2009
balit aku dr nangga cita the spirit yang boring nak mampus ya.. aku kelaparan..
nak ke mcd lah… dr jln bukit mata sia… nak nyeberang terus ke lorong mcd…
berhenti aku depan simpang tek.. toleh kanan. tolrh kiri… ok jln clear…
alu aku tekan minyak…
tiba2!!!!! jeng jeng jeng….
entah dr cney ndak kah dtg motosikal dr arah padungan ya…
dengan kecekapan yg ada aku terus pusing staring keta… doom….
tersengkur pasangan mat rempit ya menyembah bumi…
aku alu hot!!!(beliang ada juak lah…) stop keta keluar ku… alu ku molah sora dlm nada yg manas nanyak ngan mat rempit ya… (k cover rasa nerves sebenar nya)

nasib bait ada saksi yg juga merupakan seorang polis berenti d tempat kejadian..
alu nya mdh ‘motosikal tok nang laju.. abis keta d potong nya’
seperti yg kujangka… pak guard cimd pun madah cdak nya laju juak…
tp ney nak molah… dah nama ajal…

lelah aku ke balai waterfront
pasya ke IPD simpang 3

paduhal si rempit ya tek.. roadtax mati
no flat keta sikda..
side mirror sikda..
knk saman cdak nya.. gik asa!!!!!
sik dpt d berik muka cdak nya ta..

wpun aku kenak kompound juak
tp ati aku puas….
bkn sorang cdak nya kenak saman.. 4 org!!!

mun sikda kejadian tok.. bermaharajalela sidak nya…
apa2 pun aku pasrah..
mungkin ada hikmah di sebalik semua tok..

alhamdulillah juak lah.. sikda apa kecederaan..
keta aku pun cengkek ckit jak..
ber syukur glak2!!!
๐Ÿ™‚

Comments
  1. epi says:

    setiap yg berlaku ada hikmah di sebaliknya ..
    cuma kita jak sik tau ..
    bila..bagaimana..macam mana?
    hanya Tuhan jak yg tau ..

  2. dosz says:

    haha lebih kurang la kita tok :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s